Redigera canvasduk

På Internet är utbudet stort vad det gäller att få sina foton tryckta på canvasduk, du kan ofta redigera dina bilder lite också och få dem i olika roliga stilar. Det gör att en bild som kanske bara är halvbra men är ett motiv som du verkligen gillar, kan bli en riktigt vacker och häftig tavla med lite tricks. Här presenterar vi några olika exempel på vad du kan göra för något.

Svart/vitt

På de flesta fotosajter kan du enkelt förändra din bild från färg till svart/vitt, då omvandlar de bilden till gråskalor och justerar svärtan i bilden på ett snyggt sätt. Ofta kan du se prov på resultatet direkt i datorn.

Lomo

Det här är en redigeringsfunktion som kanske inte finns överallt men hittar du den är det absolut värt lite sökande. Den går ut på att sajten förändrar din bild så att den liknar effekten av den ryska kultförklarade lågkvalitetskameran Lomo. Det innebär att bilden får en ökad konstrast och lite mörkare hörn, detta kan ge ett oväntat snyggt djup i bilden.

Sepia

Denna typ av redigering gör att din bild blir svart/vit fast med en brun varm ton som ger en härlig känsla. Det kommer från några av de tidigaste svart/vita fotografierna då man inte använde svart som kontrastfärg till vitt utan sepia – ett mörkbrunt vattenlösligt färgämne.

Blyertspenna/Kolteckning

Om du har en facebooksida har du säkert stött på en funktion som gör att du kan få din bild att se ut som den är tecknad med blyerts eller kol. Även om du inte har det kan du säkert föreställa dig flera bilder som skulle bli snyggare om de var tecknade. Då ska du beställa den här typen av redigering. Den går ut på att fotofirman antingen låter ett datorprogram eller professionella tecknare rita av din bild med blyerts eller kolkrita och sedan trycka den på canvasduk. Resultatet är oftast mycket detaljrikt, mjukt och vackert.

Warhol

Väljer du detta alternativ kan du precis som namnet avslöjar få din bild på canvasduk gjord med äkta Andy Warhol-känsla. Det finns olika alternativ, till exempel den klassiska med fyra paneler där din bild kontrasteras på olika sätt med olika färger.